Vědci dokazují, že i potraviny mohou léčit Může mít potravina léčivé účinky? Takovou otázku obvykle
automaticky spojujeme s tzv. alternativní medicínou. Jenže dnes se
jí už zaobírají i seriózní vědci. A ti přišli na to, že léčbě
různých nemocí napomáhá naprosto přesná kombinace mikronutrientů -
látek, které se jinak v lidském těle běžně vyskytují. více
2.3.2017 Více vápníku a vitaminu D Podle nové nezávislé analýzy, kterou nechala vypracovat
organizace Food Supplements Europe, by mohlo větší užívání doplňků
stravy s vápníkem a vitaminem D ušetřit náklady na zdravotní péči v
zemích Evropské unie ve výši téměř 4 miliard eur díky prevenci
zlomenin způsobených osteoporózou.
více
Vitamin C zařaďte do jídelníčku dřív, než vás skolí nachlazení. Kde ho spolehlivě najdete Najdeme ho v ovoci a zelenině, podílí se na
spoustě důležitých ptocesů v našem organismu a bez dlouho bychom
bez něj nevydrželi. Ano, mluvíme o vitaminu C. více
Vitamin D chrání před infekcí i depresí Dlouhodobý nedostatek
každého vitaminu se časem projeví nějakou poruchou. O vitaminu D to
samozřejmě platí také. V posledních letech však lékaři začali více
sledovat u svých pacientů, zda ho mají dostatek. Mají pro to vážné
důvody. více
Víte, že citrusové flavonoidy mají protizánětlivé účinky? Při zvýšeném příjmu flavonoidů získávaných z ovoce byl
prokázán protizánětlivý účinek na lidský organismus, prokázali to
výzkumníci z Harvardské univerzity ve Švédsku a Singapuru. více
30.7.2019 Vstřebatelnost vitaminu D ovlivňují opalovací krémy. Jaký význam může mít jeho nedostatek Vitamin D je známý tím, že bychom ho měli získávat ze slunce.
Dostáváme ho však dostatek? Mají opalovací krémy vliv na jeho
vstřebávání? A co jeho příjem v zimním období? Informace o
vitaminu D přináší International Alliance of Dietary/Food
Supplement Associations na základě několika mezinárodních
studií. více
Výhody doplňků stravy 
Tento text je výňatek z knihy Výhody doplňků stravy, čtvrté
vydání, kterou si můžete stáhnout v plném rozsahu (včetně odkazů)
na: www.crnusa.org/benefits více
18.10.2016 Vyvarujte se chřipky Letošní podzim počátkem září vypadal spíše na pokračující léto,
ovšem to za sebou udělalo tlustou čáru a podle počasí se zdá, jako
bychom snad rovnou přeskočili do zimy. Aklimatizace je skoro
nemožná, a tak se stáváme velice náchylnými k onemocněním,
jako je např. chřipka či nachlazení. více
24.6.2019 WHO: Dopřejte si 400 gramů ovoce a zeleniny denně! Horké letní počasí přímo vyzývá ke konzumaci
čerstvého ovoce a zeleniny. Dopřejte si pestrou nabídku sezonních
potravin, které obsahují látky důležité pro naše tělo. Konzumace
jejich dostatečného množství se projeví i na vašem zdraví. více
WHO: Dopřejte si 400 gramů ovoce a zeleniny denně! Horké letní počasí přímo vyzývá ke konzumaci
čerstvého ovoce a zeleniny. Dopřejte si pestrou nabídku sezonních
potravin, které obsahují látky důležité pro naše tělo. Konzumace
jejich dostatečného množství se projeví i na vašem zdraví. více